Супруга убијеног тврди да је Кркић муџахедин

Небојша Томашевић
Супруга убијеног тврди да је Кркић муџахедин

Бањалука - Супруга убијеног Алмира Реџића, Мина Бешлагић изјавила је јуче у бањалучком Окружном суду да је оптужени за двоструко убиство Зикрија Кркић (41) муџахедин и вехабија.

Кркић је, осим за убиство Реџића, оптужен и за ликвидацију Мухарема Балића.

- Кркићев отац Мехмед кривио је мог супруга да је провалио у његову кућу, али то никада није доказано. Алмир ми је причао да га је неколико мјесеци прије убиства Зикрија пресрео на путу док је возио "мерцедес" те га својим возилом згурао с пута у канал. Тада му је рекао да имају одраније нерашчишћене рачуне. Чула сам и да су имали сукоб и у продавници "Микић" у Трнопољу, али томе нисам присуствовала - испричала је Бешлагићева.

Додала је да је чула и приче да је у вријеме убиства Мујага Трњанин видио ауто које одлази испред кафане гдје се десило убиство.

- Касније сам чула да је Трњанин изјавио да је било лако препознати Кркића, јер је једини у Трнопољу који носи необичну браду - рекла је Бешлагићева.

Кћерка убијеног Мухарема Балића, Белкиса испричала је да не зна ништа о убиству, али да мисли да се њен отац нашао у погрешно вријеме на погрешном мјесту.

Према оптужници, Кркић је Реџића и Балића усмртио хицима из аутоматске пушке 27. јула прошле године, пола часа прије поноћи у кафићу "Сан" у Трнопољу код Козарца. Тада је у њих испалио више од десет метака из аутоматске пушке. Њихова тијела пронашао је власник поменутог кафића Ирфан Реџић, који је чуо пуцњаву. Кркић се налази у притвору према одлуци Окружног суда Бањалука. Он је држављанин Норвешке и не борави стално у Трнопољу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана