Суђење за злочин код Приједора: Шабић тражио рањеног полицајца да га докрајчи

Небојша Томашевић
Суђење за злочин код Приједора: Шабић тражио рањеног полицајца да га докрајчи

Бањалука - Оптужени Марко Шабић (44) из Горње Равске код Приједора, након што је у својој кући ранио полицајца Слађенка Тубина, изашао је за њим напоље и рекао: “Гдје је Тубин да га убијем”, те испалио још један хитац из пушке, казао је у бањалучком Окружном суду син оптуженог Давор Шабић.

Марку се суди за убиство Тубина, који је преминуо од рана које му је нанио, као и за покушај убиства оца Веселка, којег је претходно избо ножем, због чега је полиција и дошла у његову кућу.

- Нисам био у кући када је отац напао дједа Веселка. Био сам с ујаком на стадиону и сестра нас је позвала телефоном да одмах дођемо, што смо урадили. Испред куће сам видио крв и затекао сестру и тетка Анту. Рекли су ми да је отац Марко ножем убо дједа Веселка. Нису ми дали да уђем у кућу, а убрзо је стигао полицајац Слађенко Тубин - казао је Давор Шабић.

Присјетио се да је полицајац ушао у кућу и његовом оцу Марку говорио да изађе да поразговарају и мирно ријеше неспоразум.

- Ушао сам за Тубином у кућу и отац није био у дневној соби, већ се закључао у купатило. Чуо сам га да говори: “Нећу да изађем, знам да сам крив.” Затим је откључао врата купатила и пуцао из ловачке пушке у Тубина, који се ухватио за стомак и рекао да је рањен и да излазимо напоље, па смо обојица изашли - казао је Давор.

Додао је да је Тубин извукао пиштољ и отишао иза куће, те да је и он отишао за њим.

- Отац Марко је убрзо изашао испред куће и испалио хитац, а Тубин је узвратио, али му је клонула рука и пао је, те почео да губи свијест. Тада је притрчао тетак Анте и рањеног Тубина однио испод куће, гдје смо му покушали помоћи и завити рану. Док смо то радили, стигао је комшија полицајац Јуро Комјен и њему се отац Марко предао и оставио пушку - испричао је Давор и нагласио да је убрзо стигло доста полиције и кола хитне помоћи.

Републичко тужилаштво терети Марка Шабића да је злочин починио 21. априла у породичној кући у Горњој Равској код Приједора. Тога дана, након свађе са супругом, ножем је убо оца Веселка два пута у леђа. Неко је позвао полицију, а Шабић је патролу сачекао с ловачком пушком и чим је полицајац Тубин ушао у кућу и тражио да одбаци оружје, он је на њега запуцао и погодио га у стомак. Шабић је послије тога убрзо ухапшен, а Тубин је одвезен у болницу у Приједору, гдје је преминуо.

Свађе

Давор Шабић је казао да је кобног дана цијела његова породица - отац Марко, мајка Јосипа и сестра Дарија била на окупу код дједа Веселка и баке Маре у Горњој Равској код Приједора. Истакао је да је био Ускрс и да су то прослављали.

- Док сам био у кући с њима, није било сукоба и свађа. Тог дана ујутро смо сви заједно доручковали. Након тога отац, мајка, сестра и ја отишли смо код ујака. Они су остали, а ја сам отишао на стадион. Нисам био у кући када је дошло до сукоба оца с осталим укућанима, али сам касније чуо да је он галамио на све њих прије кобих дешавања - рекао је Давор Шабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана