Суђење за узимање мита: Полиција од стручног сарадника тужилаштва одузела двије тегле "нутеле" и означене новчанице

Небојша Томашевић
Суђење за узимање мита: Полиција од стручног сарадника тужилаштва одузела двије тегле "нутеле" и означене новчанице

БАЊАЛУКА - Полиција је током истраге од стручног сарадника у Окружном тужилаштву Тарика Хаџибеговића, који је оптужен за узмање мита, одузела двије тегле нутеле и означене новчанице.

Ово се наводи у потврдама о одузетим предметима које је у  Окружном суду у Бањалуци на рочишту оптуженом као доказе предао републички  тужилац Слободан Ћелић.

Тако се у једној од њих наводи да су, од тада осумњиченог, Хаџибеговића одузето двије тегле „нутеле“ од по 900 грама, као и 100 евра и 20 КМ.

Тужилац је суду између осталог доставио и потврде у којима се наводи да је од оптуженог одузето више новчаница у апоенима од по 100 и 50 евра са пописаним бројевима. Осим овога, Републичко тужилаштво планира да суду преда некоклико компакт дискова на којима се, између осталог, налазе и видео снимци сачињени током истраге.

Хаџибеговића терете за узимање мита од 3.500 евра, али и неколико намаза "нутела" како би „погурао“ истрагу које су се водиле против особа које су од сина Сенада Зејнића наводно изнудили новац. Сенад Зејнић је особа, од које је, према оптужници Хаџибеговић узео мито, односно новац и „нутелу“.

Свједок тужилаштва Никола Бајић, против кога се водила истрага због изнуде новца, потврдио је да га је оптужени Хаџибеговић испитао два пута, али да се они никада  приватно нису састајали мимо тога.

- Против мене се водила истрага за изнуду. Зејнићу новац нису узели зеленаши, како тврди, већ пореска и финасијска полиција. Заједно са његовим сином који је имао ауто-плац бавио сам се продајом аутомобила. Када му је Пореска управа блокирала рачуне и одузела возила, међу њима су била два моја - рекао је свједок Бајић.

Истакао је да је са Сенадом Зејнићем у телефонском разговору  причао о томе као и о његовом сину, али да никада није пријетио нити чак тражио новац за аута.

-Причали смо о његовом сину Елвиса који је био коцкар, како да му помогнемо. Дотакли смо се и приче око аута да видимо шта ћемо са  тим. Галмили смо један на другог. Никакав новац нисам тражио од њих. Са Елвисом сам био добар до тога - рекао је Бајић.

Свједок Сенад Зејнић је раније у судници Окружног суда рекао да му је оптужени Хаџибеговић узео 3.500 евра  и "нутелу" како би убрзао истрагу која се водила против особа које су од његовог сина изнудиле велику суму новца.

Оптужниџа

Тарика Хаџибеговића оптужница терети за кривично дјело примање мита. Како се наводи у оптужници, он је више пута путем телефона разговарао и састајао се са оштећеним у  предмету истраге коју је водио те му  преносио  информације у вези  истраге,   а затим  тражио мито.

Наводи се да је истрагу водио од 25. марта 2021. године до 2. новембра 2021. године у својству службеног лица, као стручни сарадник Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци. У оптужници стоји да је он 15. октобра од оштећеног тажио и узео 500 евра, а 2. новембра још 3.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана