Суђење за покушај убиства на свадби: Оптужени био у стању афекта

Н. Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Оптужени Александар Милетић у вријеме напада на војника ОС БиХ Синишу Благојевића, којег је на свадбеном весељу убо у око, био је у стању смањене урачунљивости, али не битно.

Казао је ово у бањалучком Окружном суду вјештак психијатријске струке којег је ангажовала одбрана Слободан Станковић. 

Осим Милетића, којег терете за покушај убиства, суди се  његовом брату Анђелу Милетићу (24) и Страхињи Арамбашићу (28), које терете за наношење тешких повреда војнику, кога су тукли шакама и ногама. 

Вјештак је истакао да је Александар Милетић физички и психички здрава особа, те да је у вријеме кривичног дјела био у стању афекта јаког и средњег интензитета. 

Истакао је да је у овом случају на основу Александрове изјаве утврдио да је постојао и допринос жртве.

Свједок одбране Срђан Милетић у судници је рекао да Александар на свадби није никоме пријетио, нити је носио нож.

"Метеж је настао након што се једна дјевојка која је сједила за столом са Милетићима и Арамбашићем пожалила да јој неки момци добацују. Александар се придигао и окренуо према столу момака и рекао: "Шта гледаш, к'о да никад ниси видио женско", те сјео. Након тога пришао је неки човјек, касније сам чуо да је стари сват, који је нешто говорио Александру и ставио руку на његово раме, а он је склонио. Није га ударио" рекао је свједок Милетић и додао да су послије неког времена Александар и Страхиња потрчали према столу гдје су били момци и настао је метеж.

Тужилац Тања Мрђа казала је да је свједок у истрази рекао другачије, те прочитала његову изјаву коју је дао у полицији. 

Свједок је тада, како пише у изјави, рекао да је Александар говорио: "Шта ми гледаш дјевојку, је... те у уста. Јеси педофил? Хоћеш да се бијемо", а након тога је кренуо ка момцима с ножем у руци. 

Свједок је казао да то није тачно и да он није тако изјавио.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана