Суђење мушкарцу из БиХ за убиство бивше трудне дјевојке

GS
Foto: Arhiva

НИРНБЕРГ - Суђење Дејану Т. из БиХ (50) и његовом пословном партнеру Угуру Т. (48), који се терете за убиство трудне Александре Р. (39) почиње у Регионалном суду у Нирнбергу, иако још увијек тијело жртве није пронађено.

Ипак, како данас њемачки медији преносе, управо недостатак тијела биће највећи изазов током суђења, јер је питање да ли се убиство без тијела може доказати?

Овим поводом огласио се и јавни тужилац који каже да је увјерен да може доћи до осуђујуће пресуде. Он додаје да има сасвим довољно доказа од ДНК трагова, ГПС података са мобилних телефона, па до свједока који су видјели аутомобил жртве на дан нестанка. Тужилац додаје да ће позвати више од 100 свједока и најмање 10 вјештака из разних области.

Наиме, случај нестанка трудне Александре Р. (39) већ више од годину дана интригира њемачку јавност, јер је ова жена, која је била у осмом мјесецу трудноће, нестала без трага. И док из тужилаштва наводе само држављанства ухапшених, неки њемачки медији преносе да је ријеч о Дејану Б. (50) и Угуру Т. (48). Александра Р, била је бивша партнерка Дејана Т.

Наиме, Александра Р. (39) је била у осмом мјесецу трудноће, а нестала је у кварту Кацванг након што је дијете одвела у вртић, 9. децембра 2022. године. Више од годину дана полиција интензивно ради на случају њеног нестанка и како тврде, имали су више од 700 дојава. У више наврата су прегледали и ријечне токове и све могуће локације, али тијело нису нашли.

Након прегледаног доказног материјала, полиција је привела двојицу мушкараца јер постоји "изражена сумња да је она била жртва насилног злочина иако њено тијело још увијек није пронађено".

Наиме, истражиоци сумњају да је након раскида у прољеће 2022. године дошло до погоршаних односа између бивших партнера. Они нису били само у вези, већ су били и пословно повезани. Он јој је у више наврата пријетио, а она је поднијела неколико кривичних пријава против њега.

Према истрази, мотив злочина је велика сума новца. Наиме, 39-годишњакиња је била на високој функцији у банци, а 50-годишњак из БиХ ју је користио за послове с некретнинама који су ишли преко другооптуженог Нијемца.

Након што су се разишли, жена је престала сарађивати ​​и одбила приступ својим рачунима. Они су извршним налогом покушали доћи до износа од 785.000 евра, око којих су се спорили, али је Александра Р. поднијела кривичну пријаву против њих.

Међутим, свега седам дана прије главног рочишта у овом случају, она је нестала. Иначе, како преносе њемачки медији, оптужени се нису изјашњавали о кривици, али су сво вријеме тврдили да је Александра Р. добровољно преселила у иностранство, с обзиром да је поријеклом из Румуније.

Да је тужилаштво сигурно у оптужницу свједочи и дио исте у којој стоји:

"Ујутро 9. децембра 2022. оптужени су пратили Александру Р. у позајмљеном аутомобилу до посједа у Швабаху, који је припадао 39-годишњакињи. Тамо су је свладали, а потом је одвели у складиште у Хилполтстеину гдје су је у најмање два наврата покушали натјерати да повуче кривичну пријаву коју је поднијела против њих. Затим су је убили и сакрили тијело на непознатој локацији", стоји у оптужници.

Како ће се све одвијати остаје да се види првог дана суђења које је заказано за три дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана