Суђење Бањалучанки у Окружном суду: Екстази крила у грудњаку

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Леа Докмановић (20) из Бањалуке, коју терете за продају наркотика и давање дроге другима, крила је екстази у грудњаку, а у једном наврату продала је таблету Амеру Исаковићу за 20 марака.

Ово је у бањалучком Окружном суду потврдила свједок оптужбе Андреа Савић која је рекла да је била присутна када је оптужена продала таблету њеном бившем супругу Исаковићу.

- Амер је узео таблету екстазија од те дјевојке и мислим да је платио 20 КМ. Попели смо се на спрат локала и тада сам упознала Леу. Отишли смо у тоалет, а она је из грудњака извадила кесицу розе таблета и дала Амеру једну. У кесици је било више таблета - казала је Савићева и додала да њој Леа није нудила дрогу.

Појаснила је да је Амер пола таблете дао њој, а пола је он узео те да се, након што је то узела, осјећала "некако чудно".

- Био је то осјећај убрзаности, подигло ми се расположење. Била сам стално жедна. То је први пут да сам узела ту таблету - признала је Савићева.

Свједок Дајана Јеремић испричала је у суду да је оптужена Докмановићева доносила дрогу у стан Наила и Медине Капо у Бањалуци.

- Једном приликом сам видјела да је Леа из џепа извадила бијели прах и рекла да је спид и видјела сам да је она то ушмркала. Нисам ја конзумирала - рекла је Јеремићева која је била контрадикторна, те је прво рекла да није видјела да је неко конзумирао дрогу и да не зна које дроге је донијела оптужена.

Јеремићева је, на питање одбране како зна да је оно што је Леа донијела  дрога, одговорила да "данас свако зна шта је дрога". Истакла је да њој оптужена није продавала ни нудила дрогу, нити је присиљавала да је узме. Свједок Дајана Блажић прво је изјавила да није видјела да оптужена неком продаје наркотике и да је познаје само из виђења. Тужилац Хана Врањешевић казала је да је у истрази тотално другачије изјавила те јој је након тога прочитала оно што је рекла. Блажићева је потврдила да је у полицији, између осталог, казала да зна да је Леа једном продала дрогу Чеди Пејићу који је био штићеник Дома "Рада Врањешевић".

Докмановићеву тужилаштво терети да је од децембра 2018. до јуна 2019. године продавала марихуану и спид, те да је у једном кафићу Амеру Исаковићу продала таблету екстазија за 20 КМ. Осим тога, терете је и да је у истом периоду другима омогућавала да уживају дрогу у стану Наила и Медине Капо у Бањалуци. Докмановићева је ухапшена у акцији "Клуб".

 

ПАБЛО ЕСКОБАР

Свједок тужилаштва Наил Капо потврдио је да су у његовом стану на дружењима неке особе користиле спид и марихуану коју је и он пушио, али не зна ко је то доносио. Тужилаштво му је прочитало изјаву из полиције у којој је наведено како је рекао да је оптужена Леа Докмановић више пута, скоро сваки дан доносила дрогу у стан и давала другима да је уживају.  Капо је истакао да та изјава није тачна и да по томе испада да је Леа велики дилер као Пабло Ескобар. Казао је да изјаву у полицији није прочитао јер му то нису допустили, а да су му инспектори рекли како "очекују да он укопа Леу".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана