Суђење Азри Милетић: Свједок донио коверат са новцем у Сарајево

Срна
Суђење Азри Милетић: Свједок донио коверат са новцем у Сарајево

Сарајево - На суђењу судији Суда БиХ Азри Милетић за корупцију, заштићени свједок Тужилаштва БиХ С-3 испричао је како је донио коверат са новцем у Сарајево и предао га свједоку С-1.

Заштићени свједок С-3 рекао је да му је коверат за свједока С-1 дао Сенад Шабић. Када је погледао у коверат, видио је новчанице од по 500 евра и, према његовој процјени, било је 50.000 евра.

С-3 је испричао да се бавио приватним пословима и да је познавао Шабића, а да је преко њега упознао и С-1, преноси Бирн.

"Прије куће С-1 отворио сам коверат и видио са страна картоне, а унутра новчанице по 500 евра. Било је негдје око 50.000 евра... Изашао је С-1 и сјели смо... Жена је донијела кафу, нешто су се узмували горе-доле... Он је неког звао телефоном и рекао: жЕво дошао човјек, морамо се видјетиж", присјетио се С-3.

Он је додао да га је С-1 пожуривао да крену, јер му жена треба нешто завршити у банци. Отишли су до једног угоститељског објекта гдје га је С-1 оставио 15-ак минута, а онда се појавио са супругом и још једном женом.

"Иако ме је видио мало прије тога, скочио је и почео ме грлити. Није било пословних људи... Та госпођа је рекла да је Азра... Причали смо пола сата, неке необавезне теме", рекао је свједок и додао да је Азра оставила на њега утисак "стабилне и чврсте жене, чак мало дрске".

Он је додао да му се С-1 извинио рекавши да има неодложне обавезе. С-3 је рекао да се прво чуо, а послије и видио са Шабићем који га је питао ко је био на том сусрету.

"Извадио је телефон и питао је ли то та госпођа, она слика у судијској... Рекао сам да јест", навео је С-3.

Азра Милетић оптужена је као судија Суда БиХ за примање дара како би издејствовала повољан исход жалбеног поступка у којем су били оптужени Сенад Шабић и Рамо Бркић који су у бјекству. Према наводима Тужилаштва, С-1 је остваривао контакте са Милетићевом и двојицом оптужених у том предмету.

Суђење ће бити настављено 3. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана