Бањалучанин којем су забили нож у око на свадби свједочио у суду: Пријетили му клањем, уболи ножем па претукли

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Александар Милетић (28) прво ми је пријетио да ће ме заклати, а онда је дошао до мог стола и нож ми забио директно око.

Казао је ово у бањалучком Окружном суду  војник Оружаних снага БиХ Синиша Благојевић који је остао без ока.

Милетића  тужилаштво терети за покушај убиства Благојевића, а у овом случају суди се и његовом брату Анђелу Милетићу (25) и Страхињи Арамбашићу (28) из Бањалуке које  терете за наношење тешких повреда Благојевићу, кога су тукли шакама и ногама.  Кобни догађај десио се 24 јула прошле године на свадбеном слављу у Мотикама код Бањалуке.

- Све било нормално између 18 до 20.30 часова. Без икаквог разлога Александар је почео да ми пријети и виче: "Шта гледаш? Као да никада ниси видио цуру". Прстом преко врата ми је пријетио клањем, а чуо сам и како говори да ће ме заклати. Стари сват Драган Трапара му је пришао да га смири, а он га је ухватио за врат и ошамарио  - испричао је Благојевић.

Он је у судници препознао тројицу оптужених и нагласио да се све одиграло у неколико секунди. Појаснио је да је на свадбено весеље, у салон "Делфина" у Мотикама дошао са колегама из војске око 18 часова и да су оптужени  већ били у салону. Благојевић  тврди да оптужене не познаје, да нису били у сукобу и да их је тада први пут видио.

- Милетићу и друштву уопште се нисам  обраћао, нити сам добацивао њима, ни дјевојци. Чуо сам Анђела Милетића како говори: "Ајмо, браћо, клати". Да сам барем нешто рекао. Када је Александар устао од стола, узео је нож и један од пријатеља га је задржао рукама. Међутим, пар секунди касније обишао је сто и с ножем кренуо ка мени. Колега Милан Плавшић  се бацио на под, поред стола. Био сам окренут улијево и Александар ми је нож директно забио у десно око. Ништа нисам могао да урадим. Видио сам га тек на метар од себе - испричао је Благојевић.

Додао је да се руком ухватио за око те пао на задњицу, а потом  на леђа и  тада су му пришли Анђело и Арамбашић који су га шакама и ногама ударали у главу, све док није изгубио свијест. 

Благојевић је преко десног ока имао повез, односно газу коју је у једном тренутку скинуо и окренуо се ка оптуженима како би им јасно дао до знања шта су му направили и да је остао без једног ока. Тврди да му се нико од оптужених никада није обраћао, како би се извинуо и слично. Каже да га је, током боравка у болници, звао само младожења са свадбе.

Пред почетак рочишта браниоци тројице оптужених упознали су судско вијеће да преговарају о закључењу  споразума о признању кривице. За тако нешто је потребна и сагласност оштећеног Благојевића, који је у судници навео да је свом адвокату рекао да о томе мора размислити.

Одбрана је чак тражила одгоду свједочења, наводећи да би на другачији начин испитивали оштећеног уколико би пристао на споразум. Међутим, суд је то одбио и Благојевић је дао исказ. Том приликом је нагласио да тражи да се оптужени што строжије казне, наводећи да ће захтјевати и надокнаду материјалне и нематеријалне штете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана