Старац у афекту усмртио познаника

Небојша Томашевић
Старац у афекту усмртио познаника

Бањалука - Вид Кондић (77), из Бањалуке, убио је Жељка Нинића (24) у стању јаког афекта и бијеса који се накупио због ранијих сукоба са њим, рекла је у бањалучком Окружном суду вјештак неуропсихијатар Јадранка Павловић.

Кондић је оптужен да је Нинића усмртио у својој кући ударцима држалицом за сјекиру 23. априла ове године.

Павловићева је казала да је у вријеме убиства Кондић био у стању смањене способности да схвати значај дјела и под утицајем алкохола.

- Оптужени Кондић је раније имао размирице с Нинићем и када га је угледао у свом кревету, код њега се јавио јак бијес и дошло је до неконтролисаног понашања. Узео је држалицу из страха и више пута ударио Нинића. Тад није знао да га је убио - објаснила је Павловићева.

Специјалиста судске медицине Жељко Каран рекао је да је Нинић преминуо усљед тешких повреда главе и мозга.

- Имао је по глави и тијелу најмање 30 повреда од којих су смртоносне биле оне које су нанесене по глави - казао је Каран.

Према наводима у оптужници, Нинић је у Кондићеву кућу 23. априла дошао у вечерњим часовима заједно са Пером Драгишићем и непримјетно ушао собу и легао на његов кревет. Нинић је у то вријеме био пијан и имао је 2,08 промила алкохола у крви па је заспао на Кондићевом кревету.

- Када је Кондић ушао у собу и затекао Нинића, пробудио га је и дошло је до свађе и гурања. Затим је у стању сужене свијести отишао у дневну собу, узео држалицу од сјекире и рекао: "Сад ћу га убити". Вратио се у собу и почео да удара Нинића. Нанио му је најмање 30 удараца по глави и тијелу од којих је Нинић преминуо - наведено је у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана