“Србима пријетио клањем и сјекиром полупао кафић”

nezavisne.com
“Србима пријетио клањем и сјекиром полупао кафић”

Брчко - Потврђена је оптужница која М.А. терети да је у једном брчанском кафићу пријетио групи Срба да ће их поклати, а затим отишао, вратио се са сјекиром, којом, срећом, никог није повриједио.

Према оптужници, све се издешавало након што је М.А. 22. маја ове године, око 20 сати, дошао у угоститељски објекат власништво П.И. у Улици Бијељинска цеста. Како се додаје, након што је послужен пићем, почео је да псује српску мајку.

“Након тога му је пришла власница П.И. и замолила га да престане с увредама, те да напусти локал, при чему се изражавала екавским изговором српског језика, када се М.А., свјестан те чињенице, због предрасуде коју осјећа према српском народу, обратио власници поново псовкама”, наводи се у оптужници.

Како се додаје, опсовао јој је српску мајку, али и, судећи по оптужници, изнио низ пријетњи.

“Вратићу се са два пиштоља, побићу вас, поклаћу вас, ноге ћу вам одсјећи”, пријетио је он, судећи по оптужници.

Након тога, како се додаје, изашао је из локала, свјестан и у намјери да угрози безбједност Србима у објекту - П.И., Б.И., П.С., П.С., А.Р. и М.П.

“Након тридесетак минута вратио се са сјекиром и жељезном шипком, те у намјери да оштети угоститељски објекат, почео да лупа стакла на улазним вратима, при чему је оштетио врата, док су га људи из кафића спречавали да уђе унутра”, наводи се у оптужници.

Потом је, судећи по оптужници, почео да одлази и даље пријетећи да ће се вратити и све их побити.

“Затим је, истрајан у својој намјери, након извјесног времена, поновно дошао до угоститељског објекта и мачетом почео ударати по угоститељском објекту настојећи да уђе унутра, што су спријечили људи из локала”, пише у оптужници.

Како је потврђено “Независним”, у оптужници се додаје да се смирио тек по доласку полиције Брчко дистрикта.

“Те радње су код П.И., Б.И., П.С., П.С., А.Р. и М.П, као лица српске националне припадности, изазвале осјећај страха и бојазан да ће их повриједити или убити”, истиче се у оптужници, у којој се додаје да је власници кафића причинио штету од 154 марке.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана