Са женом и малољетником намамили младића у смртну замку?

ГС
Са женом и малољетником намамили младића у смртну замку?

БЕОГРАД - У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас је саслушан Бошко Б. (22) због сумње да је 1. фебруара 2024. године у насељу Борча заједно са једним малољетником, према којем је поступак раздвојен и непознатом женском особом, која им је у томе помогла, на подмукао начин лишио живота Јована М. (23).

Осумњичени се на саслушању бранио ћутањем, а на терет му се ставља кривично дјело тешко убиство.

Након саслушања тужилаштво је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да осумњиченом одреди притвор да не би утицао на свједоке, да не би поновио кривично дјело у кратком временском периоду и јер је за кривично дјело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година и због узнемирења јавности, које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Како пишу београдске Новости, сумња се да су претходно у више у наврата Бошко Б. и малољетник одлазили на адресу оштећеног Јована М. због неизмиреног дуга, гдје га нису затицали, па су његовој мајци пријетили да ће га убити.

Затим је, како се сумња, 1. фебруара 2024. године за сада непозната женска особа договорила састанак са Јованом и о томе обавијестила осумњичене, који су на договорено мјесто дошли носећи са собом ножеве.

Пошто је Јован стигао на договорено мјесто са пријатељем Бором Ј, осумњичени су након краће расправе извадили ножеве и уболи Бору, док је Јован почео да бјежи.

Бошко Б. и малољетник су га сустигли и задали му око 15 убодних рана, усљед којих је младић преминуо прије доласка хитне помоћи, док су се они дали у бјекство. Ножеве су бацили у канализациони шахт где су их пронашли полицијски службеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана