Робија и 20.000 КМ казне кријумчару стоке

Небојша Томашевић
Робија и 20.000 КМ казне кријумчару стоке

Сарајево - Љубомир Стевановић осуђен је у Суду БиХ на годину затвора и новчану казну од 20.000 марака због организовања кријумчарења стоке, док је 19 његових сарадника добило условне казне.

Стевановићу је рјешењем суда одузето 65.800 марака које су стечене кривичним дјелом.

Истом пресудом Јеленко Кукољ осуђен је условно на 12 мјесеци затвора с роком услова од четири године, што значи да неће ићи у затвор ако у том року не почини ново кривично дјело. Изречена му је и новчана казна од 3.000 марака. Перо Мичић, Миленко Јанковић и Благоја Михајловић су осуђени условно на 12 мјесеци затвора с роком услова од три године. Ђорђу Јевтићу, Миодрагу Јевремовићу, Маринку Срдићу, Драгану Миливојевићу, Живку Анићу, Жики Шкорићу и Јоци Јевтићу изречено је такође по годину затвора, али с роком услова од двије године. На по шест мјесеци условног затвора осуђени су: Јован Јовић, Томислав Стевановић и Илија Драгојловић, док је Станко Николић осуђен на седам мјесеци, а Милан Николић на осам мјесеци с роком услова од годину. Борко и Жељко Драгојловић, те Славиша Михајловић осуђени су на по три мјесеца затвора, с роком услова од годину.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице, који су оптужени закључили с тужилаштвом. Према наводима у пресуди сви они су од априла до септембра 2013. године у више наврата без потребних царинских, ветеринарских и других одобрења потребних за увоз, прокријумчарили око 1.120 грла углавном крупне стоке са подручја Србије у БиХ, чија се вриједност процјењује на најмање милион марака. Стоку су кријумчарили чамцима на илегалним прелазима преко Дрине и Саве у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана