Разговори оптужених незаконито снимљени

Небојша Томашевић
Разговори оптужених незаконито снимљени

Бањалука - Снимљени телефонски разговори, као и листинзи позива између Раденка Зељковића (41) и осталих оптужених за трговину дрогом, те њихови контакти са уживаоцима дроге прибављени су незаконито и не могу да служе као доказ.

Ово су у петак у бањалучком Окружном суду на наставку суђења Зељковићу и другим оптуженим истакли адвокати одбране. Осим Зељковића, због трговине дрогом суди се његовом сину Сандру Зељковићу, Благоји Риђешићу и Дијани Бабић.

Адвокат Сандра Зељковића, Јасминка Јовишевић, казала је да наредбе за посебне истражне радње, односно снимање разговора оптужених нису прибављене у складу са законом. Приговорила је и анализи листинга телефонских позива између оптужених и уживалаца дроге које је тужилац Саша Лаботић представио у суду и затражила да се то не уважи као доказ. Тужилац је истакао да се из листинга види да је у периоду од 15. фебруара до 1. децембра 2014. године оптужени Раденко Зељковић 26 пута контактирао са Аднаном Гуњара, која је раније рекла да је била уживалац дроге и која је била свједок тужилаштва. Овај доказ није прихватило вијеће којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић. Судија је истакла да ће суд као доказ прихватити наредбе о посебним истражним радњама, снимању телефонских разговора оптужених, али ће их цијенити у складу с приговорима.

Отац и син Раденко и Сандро Зељковић, Благоја Риђешић и Дијана Бабић терете се да су организовано препродавали марихуану и хероин на подручју Бањалуке од јануара до децембра прошле године.

С њима су били оптужени Александар Бубњевић и Дражен Малешевић, који су признали кривицу и осуђени су.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана