Разбојницима укупно девет година робије

Н. Т.
Разбојницима укупно девет година робије

Бањалука - Милан Малић (26) и Ратомир Вожни (39) из Бањалуке правоснажно су осуђени у Врховном суду Републике Српске на укупно девет година затвора јер су претукли и опљачкали Александра К. и његовог брата Његоша К, којег су уболи неутврђеним предметом у груди.

Вожнију је смањена казна са претходно изречених четири на три године затвора, док је Малићу потврђена првостепена пресуда од шест година затвора. У Врховном суду РС су казали да је вијеће одбило као неосновану жалбу браниоца Малића, док је дјелимично уважена жалба Вожнија.

- Суд је у вези са жалбом оптуженог Ратомира Вожнија преиначио пресуду Окружног суда у Бањалуци од 4. априла 2018. године и то само у одлуци о казни. У преосталом дијелу првостепена пресуда није мијењана - потврђено нам је у Врховном суду РС.

Према пресуди, насилници су Александра К. напали 24. јуна 2014. у бањалучкој улици Мише Ступара у намјери да од њега отму торбицу. У нападу су учествовали и Џенан Јузбашић, који је у међувремену преминуо и Јован Гаврић, против којег је још раније раздвојен поступак. Тога дана Александру је први пришао Гаврић и затражио да му да новац, а када је он то одбио, ударио га је песницом у главу. Тада се у тучу укључио и Малић и ударио Александра, који је ипак успио да позове брата Његоша да му помогне да се одбрани. Чим је Његош стигао, Гаврић га је ударио у главу, а затим су се у батинање укључили Јузбашић и Малић. Током туче неко од нападача је Његоша неким оштрим предметом убо у груди, након чега су разбојници отели торбицу од Александра са 100 КМ, документима и кључевима од “мерцедеса”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана