Продужен притвор за два мјесеца Горану Бошњаку

Срна
Продужен притвор за два мјесеца Горану Бошњаку

Бањалука - Посебно одјељење за организовани и најтеже облике привредног криминала Окружног суда у Бањалуци продужило је притвор Горану Бошњаку, који је осумњичен за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлашћена производња и промет опојних дрога.

"Притвор Бошњаку одређен је до 20. фебруара сљедеће године, након јучерашњег рочишта на коме се осумњичени изјаснио о разлозима за продужење притвора, у присуству браниоца и специјалног тужиоца", рекла је Срни портпарол овог суда Јелена Марковић-Поповић.

Поповићева је истакла да је притвор продужен због основане бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

"Притвор је продужен и због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна", рекла је Поповићева.

Оптужница терети Бошњака, заједно са суспендованим инспекторима Центра јавне безбједности Бањалука Срђаном Радуловићем, Огњеном Стијаком и Марком Ковачевићем, за организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлашћена производња и промет опојних дрога.

Тужилаштво инспекторе, заједно са Бошњаком, терети да су чинили организовано удружење које је продавало хероин и марихуану од краја 2010. до октобра 2013. године. Дрогу су, између осталог, продавали и у дворишту бањалучке Основне школе "Бранко Ћопић" у бањалучком насељу Борик.

Осим њих, оптужено је још пет инспектора којима се ставља на терет изнуда исказа, фалсификовање и злоупотреба положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана