Приједорчанину 17 година затвора за убиство познаника

ГС
Приједорчанину 17 година затвора за убиство познаника

ПРИЈЕДОР - Адин Хоџић (23) из Приједора неправоснажно је осуђен на 17 година затвора због убиства познаника Сенада Калтака (66), кога је избо ножем у приједорском насељу Хамбарине, 28. јануара ове године.

Пресуду је изрекао Окружни суд у Приједору, након што је Хоџић признао кривицу и у потпуности прихватио све наводе оптужнице.

Злочин се догодио 28. јануара ове године у Калтаковој кући. Тијело жртве је пронађено сатима касније на ливади, стотињак метара даље. Полиција је у кући затекла крваве трагове, одјећу натопљену крвљу, али и трагове вучења који указују да је тијело одвучено на ливаду, вјероватно у покушају да се злочин прикрије.

Жртва је била гола до појаса и сумња се да му је одјећа спала током вучења, преноси УНА.

Први резултати истраге указивали су да су жртва и оптужени критичне вечери заједно пили алкохол, те да је дошло до свађе и физичког обрачуна који је окончан убиством. Обдукцијом је утврђено да су Калтаку нанесена три убода ножем, а преминуо је усљед искрварења.

Мјештани су примјетили да је Калтак “нестао” па су кренули да га траже по насељу.

У потрази за њим учествовао је и оптужени Хоџић који је глумио забринутост и тврдио да не зна шта се десило његовом познанику. Спекулисало је да је током потраге управо он био тај који је и пронашао тијело, што званично није потврђено.

Овај злочин потресао је Приједор, будући да је то било друго убиство у граду у свега осам дана.

Сенадов отац Вејсил преминуо је неколико сати након што је сазнао за убиство сина. Они су живјели заједно и Сенад се бринуо о оцу, који је био болестан и непокретан. Вјерује се да је умро од туге за сином.

Хоџић је и раније је долазио у сукоб са законом. У децембру 2021. године ухапшен је због сумње да је уз пријетњу пиштољем опљачкао таксисту Драгољуба К. од кога је украо 110 марака. Напад је квалификован као разбојништво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана