Пресуда пасторку и очуху у понедјељак

Небојша Томашевић
Пресуда пасторку и очуху у понедјељак

Бањалука - Изношењем завршних ријечи одбране и оптужбе у бањалучком Окружном суду завршен је поновљени процес Стефану Ступару (21) из Шипова, оптуженом за покушај убиства двојице комшија, и његовом очуху Бојану Малиновићу којег терете за учешће у тучи. Изрицање пресуде предсједник судског вијећа Олга Пантић заказала је за понедјељак, 4. јул.

Окружни тужилац Саша Лаботић затражио је од вијећа да осуди оптужене за дјела која им се стављају на терет јер сматра да је то доказано.

Њихов бранилац Мирко Дабић казао је да је оптужница мањкава, те да се према доказима Ступару на терет не може ставити покушај убиства.

- Евентуално њега могу теретити за учествовање у тучи у којој је више лица теже повријеђено или, у најгорем случају, за покушај убиства на мах. Зато га треба блаже казнити. С друге стране, за Бојана Малиновића нема доказа и он треба да буде ослобођен - казао је адвокат Дабић.

Поступак против пасторка и очуха је поновљен јер је Врховни суд РС укинуо првостепену пресуду којом је Ступар био осуђен на четири године и 10 мјесеци затвора због покушаја убиства, а Малиновић на пола године затвора због учешћа у тучи. Према оптужници, њих двојица су 27. августа прошле године око 20.30 часова напали комшије Миладинка Савичића (42), Мирка Јовића (55) и Зорана Малиновића (53).  Свему је претходила свађа оптужених са Јовићем и Зораном Малиновићем. Током туче Ступар је узео два ножа и избо Јовића, Савичића и Зорана Малиновића, испред чије куће се све и одиграло у селу Драганић Подови код Шипова. Бојан Малиновић је у овој тучи гурнуо Јовића и лопатом ударио Зорана Малиновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана