Пресуда оптуженима за изнуду у понедјељак

Небојша Томашевић
Пресуда оптуженима за изнуду у понедјељак

Бањалука - Пресуда Ђорђу Ћулуму, Данку Кајганићу, Винку Кнежевићу и Андрији Чивчићу из Бањалуке, које терете за изнуду 75.000 марака од Синише Слијепчевића и његове мајке Ранке, биће донесена и објављена у понедјељак у бањалучком Окружном суду.

Ово је у петак одлучила предсједник судског вијећа Олга Пантић након изношења завршних ријечи тужилаштва и одбране у овом случају.

Окружни тужилац Драгана Липовчић у завршној ријечи затражила је од судског вијећа да оптужене осуди јер сматра да за то има довољно доказа. Браниоци оптужених адвокати Мирослав Микеш, Мирко Дабић и Бранко Гудало затражили су ослобађајућу пресуду. Они сматрају да нема ниједног доказа који указује на то да су оптужени починили кривично дјело. Тужилац Драгана Липовчић прије изношења завршних ријечи измијенила је оптужницу у којој је нагласила да су оптужени од Слијепчевића изнудили 75.000 умјесто како је раније било у оптужници 55.000 марака. Према наводима у оптужници, Ћулума, Чивчића, Кнежевића и Кајганића терете да су Синиши Слијепчевићу и његовој мајци позајмили 32.000 марака са каматом од 15 до 20 одсто. Потом су на основу тога од јануара до септембра 2008. године на име камата пријетњама изнудили 75.000 марака. Наводи се да су оптужени осим тога од њих тражили да још врате 115.000 марака као дуг. Након изношења завршних ријечи, Ранка Слијепчевић је суду доставила одштетни захтјев у којем тражи да јој оптужени солидарно исплате 75.000 марака због изнуде новца и претрпљеног страха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана