Предложен притвор осумњиченима за обљубу дјетета и порнографију

ГС
Foto: nezavisne.com

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву поднијело је Окружном суду приједлог за одређивање притвора мушкарцу чији су иницијали Н.Р. осумњиченом за обљубу дјетета млађег од 15 година на подручју општине Шековићи и против другоосумњичене чији су иницијали Т.Р, за искориштавање дјеце за порнографију.

Н.Р. се сумњичи да је извршио обљубу дјетета тако што је у неутврђеном временском периоду током јула на више мјеста искористио несразмјеру у годинама између себе и жртве, као и њено немоћно стање, те више пута извршио обљубу или са њом изједначену полну радњу, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Лице Т.Р. се сумњичи да је извршила кривично дјело искориштавање дјеце за порнографију, јер је у истом периоду у својој породичној кући, која се налази у мјесту Сучани код Шековића камером мобилног телефона снимила обљубу или са њом изједначену полну радњу коју је првоосумњичени извршио над жртвом, преносе Независне.

Осумњичена је те фотографије подијелила путем друшвене мреже Фацебоок и доставила путем апликације Мессенгер грађанима општине "Шековић", те је једну од снимљених фотографија неутврђеног дана у унутрашњости фризерског салона "Вања" показивала лицу чији су иницијали О.В.

Притвор је предложен притвор Н.Р. због сумње да постоји опасност да ће боравком на слободи имати прилику и утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак.

Постоје околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени, уколико се нађе на слободи, поновити извршење истог кривичног дјела или да ће учинити друго кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна, и то према оштећеној.

С обзиром на начин његовог извршења и посљедице, пуштање на слободу осумњиченог лица резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда, наводи се у приједлогу за одређивање притвора.

И за осумњичену Т.Р. постоје околности које указују на опасност од бјекства, да ће боравком на слободи имати прилику и утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, те да ће, уколико се нађе на слободи, поновити извршење истог кривичног дјела или учинити друго кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана