Прашало спреман за нагодбу с Тужилаштвом: Признао шверц дроге, дилао и малољетник

Срна
Прашало спреман за нагодбу с Тужилаштвом: Признао шверц дроге, дилао и малољетник

Бањалука - Двадесеттрогодишњи Бањалучанин Марко Праштало признао је шверц дроге, као и да је ангажовао малољетника да продаје дрогу за њега, а како сазнајемо, највјероватније ће закључити споразум о признању кривице.

Весна Рујевић, његов адвокат, током суђења у бањалучком Окружном суду казала је да су се с бањалучким Окружним тужилаштвом договорили да закључе споразум о признању кривице те да се надају да ће постићи договор јер се, како је навела, главни тужилац сагласио с висином предвиђене казне.

Праштала, који је одраније познат полицији, оптужница терети за неовлаштену производњу и промет дрога, изнуду и наношење лакше тјелесне повреде.

Према оптужници, он је 2015. и 2016. године набављао марихуану, коју је препакивао и продавао у Бањалуци, а за продају је ангажовао и малољетног С.З.

Малољетник је био обавезан да му за продају наркотика доноси 200-300 марака, иначе би му пријетио да ће га тући и рећи све његовим родитељима.

Када му једном није донио новац, отишао је пред школу коју похађа и рекао му да му је дужан те му запријетио: “Убићу те ако ми до сутра навече не донесеш 300 КМ”, а позивао га је и телефоном.

Како се наводи у оптужници, када је друго вече срео малољетника напао га је и ударио рекавши му да ће рећи његовом оцу да је дилер ако му не врати новац.

Одбрана Праштала ангажовала је вјештака неуропсихијатра, који је утврдио да је он у вријеме када је чинио кривична дјела био у стању привремене душевне поремећености.

Осим за шверц дроге током 2017. године хапшен је и због сумње да је учествовао у ватреном обрачуну и сумњичен је да је након краћег сукоба хицем из пиштоља ранио Александра П. у бањалучком насељу Старчевица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана