Потврђена оптужница за међународно кријумчарење миграната

Срна
Потврђена оптужница за међународно кријумчарење миграната

САРАЈЕВО- Суд БиХ потврдио је оптужницу против Пакистанаца Адила Басхира и Аднана Алија, који се терете за организовано кријумчарење 13 илегалних миграната афро-азијског поријекла преко ријечне границе на Дрини.

Оптужени се терете да су, као чланови организоване групе за кријумчарење људи, по претходном договору и заједничком плану, те унапријед договореним улогама са члановима групе, за унапријед договорени новчани износ, чамцем преко Дрине из Србије у БиХ вршили кријумчарење миграната који не испуњавају услове за легалан и законит улазак у БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У извршењу кривичног дјела починиоци су откривени и спријечени акцијом припадника Граничне полиције БиХ, који су на обали Дрине у близини Зворника пронашли 13 илегалних мигранта из Пакистана и Авганистана, те спријечили њихово даље кријумчарење, а починиоце кривичног дјела ухапсили.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело организовање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната, у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана