Поново одгођено суђење у афери “Корона уговори”, један од оптужених оперисан

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Суђење бившем директору Института за јавно здравство Републике Српске Браниславу Зељковићу и осталим оптуженим у предмету "Корона уговори", опет је одгођено до даљњег због здравственог стања оптуженог Славка Бојића који је оперисан у Њемачкој.

Оптужени Бојић суду је путем адвоката послао допис у коме тражи одгоду суђења од пола године због лијечења. Бојић је прие операције имао три мождана удара.

Осим Зељковића и Бојића оптужницом су обухваћени Саша Марковић, Сани Црљић и Драган Дубравац.

Предсједник судског вијећа бањалучког Окружног суда судија Драган Улетиловић, казао је да је Бојић  послао медицинску документацију у којој се наводи да је оперисан у Њемачкој и да му је предложено мировање шест недјеља те је тражио појашњење од одбране зашто се тражи одлагање на шест мјесеци.

Бранилац Александар Јокић је појаснио да се према Њемачком закону боловање може максимално одредити шест недјеља и да се може продужавати.

- Осим тога, све до 15. јуна му је код нас отворено боловање, а  одбрана ће доставити сву документацију и неће се протививити медицинском вјештачењу уколико има дилеме о његовом здравтвеном стању - рекао је Јокић.

Тужилац Сања Тадић Стојисављевић предложила је медицинско вјештачење оптуженог како би се утврдила његова способност да прати суђење.

- Из медицинске документације произилази једно,  а из поднеска оптуженог друго. Његово здравствено стање његово може да утврди струка, а не ми. Треба да се утврди да ли он може да прати суђење и колико дуго је потребно да траје његово лијечење -  рекла је измежу осталог тужилац Тадић Стојисављевић.

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић потом је одгодио суђење, а одбрани Бојића дао је рок од осам дана да достави неопходну документацију.

Суђење у овом предмету  почело је 6. фебруара ове године, а у међувремену је саслушан тек један од укупно 70 свједока колико их је најавила републички јавни тужилац Сања Тадић Стојисављевић.

Осим свједока најављено је и пет вјештака, а за саслушање свједока и вјештака биће потребна 93 часа.Тужилац је подсјетила да је то било вријеме за које су свједоци испитани и током истраге.

Осим свједока тужилаштво је најавило и преко 2.400 материјалних доказа против Зељковића и осталих оптужених за милионску злоупотребу у поступцима јавних набавки медицинске опреме током пандемије вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана