Почело суђење судији Дрени Марин: Бивши предсједник суда није видио ништа спорно у поступању колегинице

Небојша Томашевић
Почело суђење судији Дрени Марин: Бивши предсједник суда није видио ништа спорно у поступању колегинице

БАЊАЛУКА - Бивши предсједник Основног суда у Приједору Душко Милојица није видио ништа спорно у одлукама некадашње колегинице, оптужене Дрене Марин коју терете да је своју сестру Санду Зубановић постављала за браниоца по службеној дужности и омогућила јој незакониту зараду од 7.285 марака.

Оптужена је кривична дјела починила као судија Основног суда Приједор,а оптужницу је дочекала на позицији судије Окружног суда тог града.

Милојица, свједок Тужилаштва на суђењу Мариновој у бањалучком Окружном суду је казао да је потписивао рјешења за исплату Зубановићевој за њен рад као адвоката по службеној дужности.

-Нисам посебно обраћао пажњу  јер и нисам имао ингеренције. Судије самостално доносе рјешења о исплати и ја немам утицај. Нисам ништа тад видио спорно и сматрао сам да су рјешења законита-рекао је Милојица.

Истакао је да није потписивао рјешења о постављању адвоката по службеној дужности у поменутом случају.

Адвокат Санда Зубановић потврдила је да је  радила у 16 предмета у поступку против малољетника на основу рјешења које је донијела њена сестра.

- Међутим, поступала сам у претходном поступку пред полицијским органима. Нисам никада пред судијом Марин у Суду поступала као адвокат -рекла је Зубановићева.

Потврдила је да је зарадила око 7.000 КМ и да је одрадила свој посао како треба.

Судију Дрену Марин Републичко тужилаштво терети за више кривичних дјела повреде закона од стране судије јер је сестру адвоката Санду Зубановиц у 16 случајева поставила за браниоца по службеној дужности у поступку против малољетника.

У оптужници стоји да је то било од 5.јануара 2011. до  2. новембра 2016. године.

-Мариноваје,  с циљем прибављања имовинске користи адвокатици Санди Зубановић из Приједора,  доносила незаконита решења којима ју  је постављала за браниоца по службеној дужности, те су јој исплаћиване награде на име трошкова заступања одбране, чиме је прибављена имовинска корист у износу од 7.285 марака - стоји у оптужници.

Тужилаштво је након саслушања свједока суду презентовало и материјалне доказе чиме је завршило доказни поступак.

Бранилац Маринове, адвокат Јасминка Јовишевић најавила је саслушање оптужене као свједока и извођење неколико материјалних доказа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана