Пљачкашима пумпе пет година затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашима пумпе пет година затвора

Бањалука - Богдан Давидовић (21) и Радивоје Лекић (29) из Лакташа правоснажно су осуђени у Врховном суду Републике Српске на пет година и три мјесеца затвора због пљачке бензинске пумпе "Кристал трејд" у Трошељима код Градишке из које су украли око 450 марака.

Давидовић је због пљачке и лакшег повређивања радника на пумпи добио двије године и седам мјесеци. Лекић је осуђен на двије године и осам мјесеци за учешће у пљачки и због недозвољеног држања оружја.

Врховни суд РС их је осудио након разматрања жалби на раније изречену пресуду Окружног суда у Бањалуци. Практично је потврђена ранија пресуда.

Лекић и Давидовић су осуђени на основу признања кривице. С њима је у разбојништву учествовао и Драган Чалакић, против којег се још води судски поступак. Према пресуди, Давидовић, Лекић и Чалакић бензинску пумпу "Кристал трејд" опљачкали су 1. марта ове године. Били су маскирани и наоружани аутоматском пушком коју је носио Лекић. До пумпе су дошли "фијат бравом" којим је управљао Чалакић и који је остао у возилу испред пумпе. Давидовић и Лекић су маскирани ушли у продајни простор пумпе, напали радника Милана Вукића и отели новац. Давидовић је Вукића ударио више пута песницом. Након пљачке нападачи су побјегли, а украдени новац подијелили.

Опљачкани Вукић у суду је раније потврдио да су га разбојници напали и да су узели од њега укупно 450 марака.

Трећи учесник пљачке Чалакић, коме се још суди, познат је полицији и осуђиван је. Он се тренутно налази на издржавању шестомјесечне казне на коју је осуђен јер је хицем из аутоматске пушке ранио у ногу познаника Ђуру Убипарипа. Чалакић би из затвора требало да изађе крајем септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана