Пјешак погинуо на мјесту: Возачу поново суде за саобраћајну несрећу

Небојша Томашевић
Пјешак погинуо на мјесту: Возачу поново суде за саобраћајну несрећу

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду бијељинског Окружног суда којом је Митар Радовановић из Бијељине осуђен на годину затвора због саобраћајне несреће у којој је пијан "голфом" ударио и усмртио пјешака Стефана Тодоровића.

- Вијеће је уважило жалбу одбране и пресуда је укинута и враћена на нови поступак Окружном суду у Бијељини. Пресуда је укинута  због битних повреда одредаба кривичног поступка - казала је секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Радовановић је оптужен за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја по ставу четири Кривичног законика Републике Српске зашто је предвиђена казна од три до 15 година затвора.

Према оптужници несрећа се десила 1. октобра 2018. године око 1.45 часова на путу од Граничног прелаза "Рача" до Бијељине у мјесту Дворови.

Како се наводи Радовановић је возећи "голф4" под дејством алкохола налетио на пјешака Стефана Тодоровића у Карађорђевој улици у близини мотела "Зока".

Додаје се да је оптужени у крви имао 1,49 гр/кг алкохола,а пијан је био и пјешак и у крви је имао 2.62 гр/кг алкохола.

-Оптужени је био свјестан да услед управљања возилом у таквом стању под утицајем алкохола, може наступити забрањена последица, па је на њено наступање пристао. Када је сустигао пјешака Тодоровић Стефана, који се кретао десном коловозном траком уз десну ивицу коловоза у истом смјеру, налетио је на њега. Усљед удара пјешак је пао и задобио тешке тјелесне повреде усљед којих је преминуо на лицу мјеста - стоји у оптужници.

Надаље се наводи да оптужени није није обраћајући довољну пажњу на пјешака  нити је држао потребно безбједно растојање, опа је због својих пропуста због алкохолисаног стања  возилом налетио на њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана