Пашагићу три године робије јер је од бизнисмена украо торбу

Небојша Томашевић
Foto: Screenshot

БАЊАЛУКА - Денис Пашагић из Велике Кладуше осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године затвора за крађу торбе са документима од суграђанина, привредника Салка Вељачића, а која се догодила 2018. године у башти хотела "Босна" у Бањалуци.

Пресудом Окружног суда у Бањалуци, кривице је ослобођен Пашагићев суграђанин Хасе Делић, који је био оптужен да је помагао Пашагићу.

У оптужници је стајало да је од Вељачића украдено 110.000 марака, али Суд сматра да Тужилаштво није доказало да је тај новац био у торби.

Осим тога, Суд сматра да Тужилаштво није доказало умијешаност Делића у ову тешку, дрску крађу.

Пашагић је по изласку из Суда рекао да није задовољан пресудом.

Судија Бранимир Јукић изјавио је да је сво вријеме током суђења споран био дио који се односи на  постојање новца у торби коју је Пашагић украо.

-Пашагић је признао да је до Бањалуке пратио Вељачића, на снимцима се види како се маскира и узима торбу. Пашагић није оспорио да је то учинио. Показао је и гдје је бацио торбу. Али, Судско вијеће сматра да тужилац није доказао да је у торби било више од 100.000 марака - рекао је судија Јукић.

Трошкови комплетног  судског процес, одлуком Суда, падају на терет буџета Српске.

Према оптужници, Пашагић и Делића 4. јуна 2018. године од Вељачића украли торбицу у којој је било око 110.000 КМ, а да су га претходно пратили из Велике Кладуше до Бањалуке.

Наведено је да је торбу с новцем са стола, за којим је сједио Вељачић у башти хотела "Босна" украо Пашагић те побјегао до аутомобила у којем га је чекао Делић. Након тога су, додаје се, побјегли у Велику Кладушу.

Салко Вељачић је власник фирме "Елвис д.о.о." из Велике Кладуше и у Бањалуку је тог дана довезао возило на поправку. Аутомобил је оставио у једном сервису и отишао у хотел "Босна" и сјео у кафић, гдје је пио кафу када је опљачкан. Торбицу с новцем држао је на столу.

Вељачић је раније у бањалучком Окружном суду до детаља испричао како је покраден те је истакао да је након тога добио пријетеће поруке.

Вељачић је раније тврдио да му је оптужени Пашагић слао пријетеће поруке да одустане од истраге ове крађе, што је потврдио у бањалучком Окружном суду.

Вељачић је до детаља испричао и како је опљачкан те је рекао да је критичног дана носио око 110.000 КМ да купи стан у Бањалуци.

-Довезао сам ауто на сервис, а затим отишао до једног адвоката, који је за мене тражио стан да купим. Он ми је рекао да понесем готовину јер кад имаш кеш може се јефтиније купити стан. Новац сам му показао, а прије сам ишао и до мјењачнице да видим да замијеним марке у евре и власнику мјењачнице  показао сам новац - рекао је Вељачић.

Казао је да није дошло до куповине стана јер продавац није био у Бањалуци па је он отишао до хотела "Босна" да сачека да се продавац стана јави.

-Сједио сам у башти хотела, а торбу ставио поред себе. У једном моменту иза леђа ми је дошао маскиран човјек, зграбио торбу и побјегао према цркви. Имао је мараму, качкет и наочаре", рекао је раније Вељачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана