Отуженом за силовање пресуда у понедјељак

Небојша Томашевић
Отуженом за силовање пресуда у понедјељак

Бањалука - Изношењем завршних ријечи тужилаштва и одбране у бањалучком Окружном суду јуче је завршено суђење Бојану К. (36) из Бањалуке, оптуженом за покушај силовања малољетне познанице Т. Л, а пресуда ће му бити изречена у понедјељак.

Тужилац Тања Мрђа износећи завршну ријеч затражила је да Бојан К. буде осуђен, јер сматра да је за то понудила довољно доказа. Бојанов бранилац, адвокат Ранко Дукић је тражио ослобађајућу пресуду, јер, како каже, за кривицу нема доказа.

Непосредно прије изношења завршних ријечи свједочио је вјештак одбране специјалиста судске медицине Милан Стојаковић. Он је у свом налазу закључио да је оптужени у вријеме покушаја силовања био у стању битно смањене урачуњивости да схвати значај дјела и управља својим поступцима. Оптужени је, пред судским вијећем, којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић, казао да није покушао да силује малољетницу. Признао је да му се она свиђа и да јој се удварао.

Бојана К. бањалучко Окружно тужилаштво терети да је у стању битно смањене урачуњивости 8. јануара ове године око 17 часова покушао да силује малољетну познаницу Т. Л. у једном селу у близини Бањалуке. Тог дана док је она ходала пришао јој је и повукао је рукама за рамена и казао:

"Мораш бити моја и морам те силовати".

Дјевојка је покушала да се отме, али је он успио да је савлада и обори на асфалт. Потом јој је клекнуо једним кољеном на груди и држао за руке једном, док је другом руком покушавао да јој скине тренерку. Дјевојка се опирала и у једном тренутку успјела је да се мало ослободи и ударила насилника у гениталије. Он ју је тада пустио и преврнуо се поред ње савијајући се у боловима. Дјевојка је искористила тај моменат и побјегла од насилника којег је касније пријавила полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана