Отац плачући затражио казну за оптуженог Јокановића

nezavisne.com
Отац плачући затражио казну за оптуженог Јокановића

Бањалука - Саша Бурсаћ из Лакташа затражио је јуче у бањалучком Окружном суду кривично гоњење по свим тачкама оптужнице за возача Саву Јокановића, оптуженог да је скривио саобраћајну несрећу у којој му је погинуо син Александар Бурсаћ.

Он је плачући од Вијећа затажио да га казни, а да му одштета не треба, те испричао да је начуо да је Јокановић говорио да је његовом сину направио споменик, што, како каже, није тачно.

"То ме боли и не могу да схватим да има таквих људи. Био је на сахрани, а у двије године није ме питао како сам", плачући је рекао Бурсаћ.

Весна Рујевић, Јокановићев адвокат, истакла је да њен клијент тврди да никад није причао да је подигао споменик покојном Александру.

Јокановића оптужница терети да је у мјесту Ровине, код Градишке, несрећу скривио 22. октобра 2016. године, када је возећи под дејством алкохола слетио с пута и пежоом 307 ударио у стуб расвјете. У тој несрећи тешко је повријеђен сувозач у возилу Александар Бурсаћ, који је након несреће био седам дана у коми и преминио 29. октобра. Осим њега, повријеђен је и путник Душан Керезовић, а како се наводи у оптужници Јокановић је у вријеме несреће у крви имао око 1,71 промил алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана