Осуђен на 12 година због педофилије, тренутно недоступан полицији

ГС
Осуђен на 12 година због педофилије, тренутно недоступан полицији

БИЈЕЉИНА - Миленко Томић (62), боксерски тренер из Бијељине, оптужен да је обљубио четрнаестогодишњакињу коју је тренирао, осуђен је на 12 година затвора.

Ријеч је о првостепеној пресуди Окружног суда у Бијељини, који је Томићу одредио и притвор.

Наиме, њему је раније одређен кућни притвор, али се он тога није придржавао, тако да га полицајци нису нашли на његовој адреси, нити је познато гдје се он сада налази.

Подсјетимо, како су Независне раније писале, овај процес је у бијељинском суду трајао дуже од двије године. Прије него што ће истећи те двије године, бијељинско тужилаштво је упозорило да истиче рок у којем Томић може бити у притвору, те оцијенило да се овај процес намјерно одуговлачи. 

На крају се то и десило - Томић је умјесто у притвор послат у кућни притвор, те сада није познато гдје се налази.

Савићева: Овај случај показао намјерно одуговлачење поступка

Татјана Савић, адвокатица која заступа жртву и њену породицу, рекла је за “Независне новине” да није познато гдје се Томић тренутно налази.

"Овај случај показао је намјерно одуговлачење поступка у циљу истека максималног трајања притвора. То је све вријеме било очигледно смишљено с циљем да му се омогући бјекство. Да је суђење било ефикасније, до овога не би дошло", рекла је Савићева за "Незавине новине".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана