Основни суд потврдио оптужницу против четворке: Брата са синовима и познаником тукао до смрти

Н.Т.
Основни суд потврдио оптужницу против четворке: Брата са синовима и познаником тукао до смрти

БАЊАЛУКА - Предраг Букша (51) и његови синови Данило (22) и Давид Букша (22) сви из Бањалуке, те Славиша Аџић (31) из Дервенте оптужени су за убиство Милорада Букше (53) из Бањалуке.

Оптужницу је подигло Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Бањалуци. Терете их за убиство из нехата, а све се десило 1. марта лани током до свађе између Предрага  и његовог брата Милорада. 

У оптужници се наводи да је кобног дана Предраг био  на приколици  камиона "мерцедес", а када се Милорад попео он га је одгурнуо и оборио на асфалт.

- Док је Милорад лежао на тлу, Предраг, Давид и Данило Букша, те Славиша Аџић су му пришли, сјели на њега, те му песницама задали више удараца по цијелом тијелу, да би у једном тренутку Данило ногом ударио оштећеног у леђа. Иако је оштећени све вријеме запомагао испуштајући болне крикове, свјесни да усљед таквих њихових заједничких радњи може наступити смрт, наставили су да га ударају, све док оштећени није изгубио свијест - стоји у оптужници.

Додаје се да је усљед задобијених удараца и држања Милорада притиснутог од асфалтну подлогу у потрбушном положају, дошло до притиска на грудни кош, што је имало за посљедицу аспирацију велике количине желудачног садржаја, те угушења и смрти.

Након овог трагичног догађаја комшије Букши су испричале да су браћа Милорад и Предраг били у сукобу око имовине након смрти оца, а живјели су у кући у дуплексу у бањалучком насељу Петрићевац испред које је и дошло до сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана