Оптужени тврди да свједок шета око његове куће

Небојша Томашевић
Оптужени тврди да свједок шета око његове куће

Бањалука - Свједок тужилаштва који је наводно недоступан, Оксана Рељић је у Бањалуци, хода око моје куће и пркоси ми, казао је у бањалучком Окружном суду оптужени у предмету “Трезор” Милош Мрђан (42).

Рељићева је, иначе, некадашња супруга главног свједока против оптужених у овом предмету покајника Милана Рељића. Осим Мрђана, у предмету “Трезор” оптужени су Синиша Страживук (49), Јовица Караћ (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40), те Ђорђе Ћулум (37) и Аљоша Галић (29), који су у затвору због ранијих пресуда, а остали се бране са слободе.

Мрђан је казао да је свједок Оксана Рељић у Бањалуци, након што је републички тужилац Живана Бајић истакла да ће предложити да се чита њен исказ ако се не појави на сљедећем рочишту јер је недоступна.

- Рељићева хода по Побрђу, а видио сам на камерама да пролази близу мене. Вјероватно жели да ме испровоцира да нешто кажем - казао је Мрђан и упитао судско вијеће да ли може да је пријави за узнемиравање.

Седморку терете да су као група починили више разбојништава у којима су украли близу два милиона марака.

Тужилаштво је у овом случају у петак саслушало Тању Лугоња, свједока пљачке Рајфајзен банке, из које су пљачкаши 6. јула 2009. године украли 33.468 КМ.

- Тада сам радила у банци на шалтеру и изненада се испред зграде зауставио дугачак ауто из кога су изашла три маскирана лица. Кад су ушли, рекли су: “Пљачка, лези доле!” Један је прескочио пулт и покупио новац који су стрпали у торбу. Однијели су око 30.000 КМ, док је у сефу било много више новца, троцифрен број - казала је Лугоња и додала да је разбојник који је носио торбу при изласку њеној колегиници рекао: “Волим те, лутко.”

Према оптужници, седморка је дјеловала као организована група на подручју Бањалуке и Приједора. Највећи плијен од 1.035.230 КМ узели су из Комерцијалне банке у центру Бањалуке у априлу 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана