Одржано жалбено рочиште за случај тровања у Педагошком заводу

ГС
Одржано жалбено рочиште за случај тровања у Педагошком заводу

У Врховном суду Републике Српске одржано је жалбено рочиште у предмету против инспектора просвјете у Педагошком заводу Републике Српске Нине Нинковић, која је неправоснажно осуђена на двије године затвора због покушаја убиства Слађане Танасић, помоћника директора Педагошког завода, којој је у кафу сипала отров ”мравоцид-жохароцид” и друге штетне материје.

Тужилаштво је у жалби истицало да је незадовољно изреченом казном, па су од Врховног суда тражили да Нинковићевој изрекне строжију казну затвора, јавља АТВ.

Браниоци оптужене, адвокати Бранко Гудало и Александар Јокић, жалбу су уложили због битних повреда одредаба кривичног поступка. У жалбама су наводили да су крунски докази изузети на незаконит начин. Оспоравали су и правну квалификацију кривичног дјела.

Суду су предложили да првостепену пресуду укине и поступак врати на ново суђење или да преиначе пресуду уз другу квалификацију кривичног дјела. Тражили су и да се оптуженој укине притвор у којем се налази од 21. децембра 2022. године.

Неправоснажно пресудом Нинковићева је оглашена кривом да је од 8. до 21. децембра 2022. године у два наврата кришом улазила у канцеларију Танасићеве, те јој у шољицу са кафом сипала средство које може проузроковати смрт, јер садржи натријум хипохлорит, који се у слободној продаји налази у средствима за чишћење, дезинфекцију и избјељивање.

Због сумњивог мириса Танасићева те кафе није попила. Нинковићева је потом 21. децембра ујутро у кафу Тансићеве сипала ”мравоцид-жохароцид". Тровање кафе снимиле су надзорне камере, које су у дослуху са истражним органима постављене у канцеларију Танасићеве у Педагошком заводу. Нинковићева је исти дан ухапшена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана