Одређен притвор возачу који је ударио жену па запалио возило

Небојша Томашевић
Foto: srpskainfo.com

БАЊАЛУКА - Недељку Драгољићу (23) из Бањалуке који је осумњичен да је пијан скривио несрећу у којој је повријеђена Бранка О. (45), која је касније преминула, одређен је једномјесечни притвор.

Ову мјеру изрекао му је поступајући судија Окружног суда у Бањалуци на приједлог Окружног тужилаштва.

Из Суда је, наводећи иницијале, саопштено да се поменути терети за кривична дјела угрожавање јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи. Притвор осумњиченом се рачуна од дана лишења слободе и може трајати до 24. октобра.

Ова мјера је одређена из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности.

Драгољића терете да је несрећу скривио 12. септембра када је "голфом" ударио и тешко повриједио пјешака Бранку О. на  пјешачком прелазу у улици Раде Радића на путу Бањалука - Челинац.

Он је у вријеме несреће био пијан и у крви је имао 0,67 промила алкохола у крви, а возио је без положеног возачког испита. Након саобраћајне незгоде осумњичени се удаљио са лица мјеста, те запалио возило.

Бранка О. преминула је од посљедица повреда 23. септембра, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана