Oдбачен приједлог притвора младићима из Градишке

nezavisne.com
Oдбачен приједлог притвора младићима из Градишке

Бањалука, Градишка - Окружни суд у Бањалуци није прихватио приједлог мјере пртвора коју је преложио поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања Стеве Гускића (25), Мирослава Поповића (33) и Луке Шиника (26) из Градишке због постојања основа сумње да су починили обљубу над немоћним лицем, суграђанком М.З. (23).

Како је “Независним” потврђено из Суда, приједлог ОЈТ Бањалука, за одређивање притвора осумњиченима С.Г, М.П. и Л.Ш, одбијен као неоснован.

“Окружни јавни тужилац у писменом приједлогу није изнио прихватљиве аргументе у погледу постојања основане сумње као општег услова за одређивање притвора, нити су конкретизоване и аргументоване било какве околности у погледу постојања посебних разлога за притвор прописаних одредбама члана 197. став 1. тачке б) и г) Закона о кривичном поступку Републике Српске”, наводе из Суда.

Тужилац је бањалучком Окружном суду предложио мјеру притвора због бојазни да би боравкном на слободи могли утицати на сведоке и због узнемирења јавности.

Наиме, јавност је згрозила селфи фотографија на којој тројица обучених младића у аутомобилу позирају са голом суграђанком М.З. која је иначе завршила специјалну школу и особа је са потешкоћама у развоју.

Дјевојка је раније била конобарица, а у овој локалној заједници сва лица скоро свима су позната.

Поповић и Гускић нису познати полицији због чињења кривичних дјела, док Шиник иза себе има тешку крађу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана