Од оптужених одузети марихуана и амфетамин

Небојша Томашевић
Од оптужених одузети марихуана и амфетамин

Бањалука - Марихуана и амфетамин одузети су од појединих оптужених у случају "Фортуна". То је утврђено вјештачењем, које је јуче представљено у бањалучком Окружном суду, на наставку суђења Ади Порчи и другима.

- У узорцима биљног материјала и праха, који су, према наводима тужилаштва, одузети од оптужених Аде Порче, Сњежане Балић-Петрешин, Емира Арнаута и Предрага Лебурића открила сам амфетамин и опијат тетрахидроканабинол. Тај опијат је састојак индијске конопље, односно марихуане - казала је вјештак тужилаштва Весна Матић.

Осим, Порче, Петрешинове, Арнаута и Лебурића суди се и Алену Накарадићу. Код њега је током истраге пронађено више сјеменки индијске конопље, у којима, како је казала вјештак Матић, није било опијата.

Јуче је свједочио и Амер Ковачевић, који је истакао да зна да је оптужени Порча користио марихуану.

- Са Порчом сам се чуо више пута телефоном, али са њим никада нисам договарао препродају дроге. Наркотике од њега нисам куповао - казао је Ковачевић.

Према оптужници, учитељица Балић-Петрешин и остали оптужени марихуану и спид продавали су од фебруара 2013. до јануара 2014. године на подручју Прњавора и Дервенте. Дрогу су куповали од непознатих лица, а са муштеријама су се о цијени, количини и мјесту испоруке договарали путем мобилних телефона. Дрогу су продавали, зависно од количине и врсте, по цијенама од 10 до 50 марака. Балић-Петрашин је оптужена да је и поред сарадње са осталим члановима групе, дрогу куповала и продавала самостално. Сви оптужени ухапшени су у јануару 2014. године у полицијској акцији кодног назива "Фортуна". Балић-Петрешин је у вријеме хапшења радила као учитељица у Основној школи "Милош Црњански" у Поточанима код Прњавора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана