Нова пресуда Горану Талијану: Након двије осуде, по други пут ослобођен

Н. Т.
Нова пресуда Горану Талијану: Након двије осуде, по други пут ослобођен

БАЊАЛУКА - Горан Талијан (31) из Бањалуке у поновљеном поступку у Окружном суду у Бањалуци по други пут је ослобођен у оптужби да је опљачкао суграђанку Александру Врањеш и продавницу "Сарабо" у Бањалуци.

Њему је до сада суђено више  пута и процес против њега траје скоро 10 година. Први пут је осуђен у марту 2017. године на двије и по године затвора да би ту пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и случај вратио на ново суђење током којег је ослобођен оптужби. 

Пресуда је опет укинута, а Талијан је у поновљеном поступку у децембру 2019. године поново  добио двије и по године затвора. Та пресуда је такође опет укинута и враћена на ново суђење које је сада за резултат имало ослобађање од оптужби. 

Талијан је у вријеме почињења разбојништва имао 20 година. Према оптужници он је 17. априла 2008. године опљачкао Александру Врањеш и продавницу "Сарабо" у бањалучком насељу Старчевица те украо укупно око 510 КМ. 

Наводи се да је Врањешеву напао у улици Симе Миљуша те јој отео торбицу, а она је штету процијенила на 160 КМ. Само 20 минута касније ушао је у продавницу "Сарабо" као муштерија те од раднице Љиљане Врањеш пријетећи ножем отео 350 КМ, а рекао јој је "дај паре заклаћу те". 

Током цијелог судског поступка одбрана је истицала да је у овом случају дошло до замијене идентитета, односно да је разбојништво починила друга особа, која  јако пуно личи на Талијана, и која је од раније позната по кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана