Негирали крвави обрачун са комшијама

Небојша Томашевић
Негирали крвави обрачун са комшијама

Бањалука - Стефан Ступар (21) из Шипова и његов очух Бојан Малиновић (51), оптужени за покушај убиства, наношење лаке тјелесне повреде и учествовање у тучи, негирали су кривицу у бањалучком Окружном суду.

Ступар је оптужен за покушај убиства и наношење лаке тјелесне повреде, док се Малиновићу на терет ставља само учествовање у тучи.

Према оптужници, Ступар и Малиновић напали су комшије Мирка Јовића (55), Зорана Малиновића (53) и Миладинка Савичића (42) у селу Драгнић Подови код Шипова. Том приликом Ступар их је избо ножем. Овај крвави обрачун десио се 27. августа прошле године око 20.30 часова испред куће Зорана Малиновића. Свему је претходила свађа осумњичених са Јовићем и Зораном Малиновићем.

- У једном тренутку Бојан Малиновић гурнуо је Јовића и он је пао на земљу. Ступар је тада рекао да иде кући, али је отишао до своје "опел корсе", из које је извадио два ножа чије су оштрице биле дужине 14,5 центиметара и девет центиметара. С њима се вратио на мјесто сукоба. У том тренутку Бојан Малиновић је лопатом ударио свог презимењака Зорана, који је од силине ударца пао на земљу. Потом је лопатом замахнуо за још један ударац, али га је у томе спријечио Савичић. Тада је Ступар пришао Савичићу и убо га два пута ножем. Пришао је и Јовићу и њега убо ножем три пута. Кад је видио шта се дешава, Зоран Малиновић је покушао да побјегне, али је Ступар и њега сустигао и убо ножем у леђа - наводи се у оптужници.

Сва тројица повријеђених су превезена у Универзитетски клинички центар у Бањалуци, гдје су се опоравили.

Прије ове туче испред куће рањеног Зорана Малиновића мјештани су пекли печенице, спремајући храну за збор поводом Велике Госпојине и отварања православне цркве у Драгнић Подовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана