Мистериозни џип без свјетала уочен прије пуцњаве у Источном Сарајеву

Небојша Томашевић
Мистериозни џип без свјетала уочен прије пуцњаве у Источном Сарајеву

Бањалука - Свједоци Републичког тужилаштва Немања Симеуновић и Борис Обрадовић јуче су у бањалучком Окружном суду испричали да су прије убиства Мирослава Лазаревића у Београдској улици у Источном Сарајеву примијетили црни џип, који их је скоро изгурао са пута.

Они су свједочили у наставку суђења Саши Видовићу (35) из Бијељине и Александру Булатовићу (31) из Источне Илиџе, оптуженима да су ликвидирали Лазаревића. Обрадовић је казао да претпоставља да је ријеч о BMW-у X5 те да није видио особе у возилу.

- У ноћи између 15. и 16. октобра враћао сам се "голфом 5" из града и са мном је био Обрадовић. Тај џип се кретао без свјетала и био је прешао на моју страну, тако да сам морао бјежати удесно. Сматрали смо да је у питању неки пијанац и нисмо обраћали пажњу, а нисам видио ко је у возилу. Када сам стигао кући касније сам чуо пуцњаву - рекао је Симеуновић, који живи у близини куће убијеног Лазаревића.

Свједочио је и вјештак противпожарне заштите Фехрет Ибрак, који је казао да је BMW X5, који су према оптужници користиле убице Лазаревића, намјерно запаљен. Одбрана оптужених приговорила је свједоцима и вјештаку сматрајући да предочени докази не доказују оптужбе.

Према оптужници Видовић и Булатовић су организовали убиство Лазаревића 16. октобра прошле године у Београдској улици. Када је он аутомобилом "голф 7" успорио код лежећег полицајца на њега су из аутоматске пушке испалили 24 хица и усмртили га.

Суђење су обиљежиле и "варнице" између тужиоца Драгице Глушац и њеног помоћника Дарка Јосиповића. Током прегледа фото-документације, доказа и саслушања свједока Јосиповић је надређеној сугерисао шта да говори, исправљао њене наводе, а видно изнервиран чак је и једном опсовао када је погрешно прочитала регистарске ознаке с једне фотографије. То је изазвало смијех оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана