Милошевић бебу бацио на под и претукао

Р. Г.
Милошевић бебу бацио на под и претукао

Бијељина - Јелена Мањкаловић из Рогатице казала је у бијељинском Окружном суду да тражи кривично гоњење бившег невјенчаног супруга Зорана Милошевића (30) из Загона код Братунца који је оптужен да је 24. марта ове године убио њиховог петомјесечног сина.

Тако је на почетку процеса у петак судско вијеће, којем предсједава Менсур Ђонлић, прво саслушало мајку трагично страдалог малишана.  Мањкаловићева је, тешко се споразумијевајући са тужиоцем и судијом, казала да је Милошевић био изнервиран пошто му је рекла да не подгријава раније припремљено млијеко и да је због тога убио сина.

- Узео је дијете и бацио на под. Потом га је ударао рукама и ногама. Почео је и мене да туче. Беба је почела повраћати и пуно је плакала. Миладин Милошевић, Зоранов старатељ, одвезао нас је у Дом здравља у Братунац и након прегледа дјетета у Зворнику утврђено је да му је сломљена нога - испричала је Мањкаловићева.

Рекла је да је дијете враћено кући, али је оно и даље повраћало.

- Лежала сам с њим пет дана у зворничкој болници. Послије ми је син пребачен у Тузлу. Тамо је умро због тешких повреда - испричала је Мањкаловићева.

Она је завршила основну и средњу специјалну школу у Бањалуци, а у међувремену се удала. Сада живи у Рогатици.

У оптужници је још наведено да је Милошевић живио у ванбрачној заједници са Мањкаловићевом. Старатељ Зорана Милошевића, Миладин Милошевић, казао је да су Зоран и Јелена са бебом крајем децембра прошле године дошли из Сокоца у Загоне код Братунца.

- Имали су пристојне услове живота. Били су материјално обезбијеђени, али у питању су особе с посебним потребама. Због тога сам се плашио за судбину дјетета. На то сам упозоравао и надлежне у Центру за социјални рад - рекао је старатељ.

Додао је да Јелена није спремала храну те да је Зоран пресвлачио дијете и хранио га, јер је она “била болесна на живцима и користила терапију”.

И оптужени Зоран Милошевић је затражио ријеч и рекао да је Јелена знала и њега тући те да није хтјела да пере и храни дијете.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана