Милојевићу три године због препродаје марихуане

Небојша Томашевић
Милојевићу три године због препродаје марихуане

БАЊАЛУКА - Филип Милојевић (24) из Бањалуке, који је прије нешто више од три године ухапшен у акцији "Видиковац" осуђен је у бањалучком Окружном суду у Бањалуци на три године затвора због шверца наркотицима.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци.

Како је саопштено на страници суда, наводећи иницијале, Милојевић је осуђен за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога  из члана 207 став 2 Кривичног законика Републике Српске. Наводи се да му је у изречену казну  урачунато вријеме које провео у притвору од 18. до 26. фебруара 2020. године.

Милојевића  оптужница терети да је од друге половине 2017. па све до априла 2019. године продавао марихуану на подручју Бањалуке. Наводи се да је дрогу  продавао и у близини  дјечијег дома "Рада Врањешевић", као и двије основне и једне средње школе у Бањалуци. Према оптужници наркотике је продавао у више наврата, а зависно од количине цијена је била од шест па до 540 КМ.

Тако је, како се између осталог  наводи у оптужници, чак 80 пута продао дрогу лицу С. П. по цијени од осам до 20 КМ., док је 70 пута наркотике продао Анастасији Борић, која је такође била ухапшена у акцији "Видиковац". Милојевића терете и да је марихуану  у количинама од 10 до 40 грама продавао и лицу С. М. по цијенама од 120 до 540 КМ, док је лицу В. Н. продао 15 пута ову дрогу по цијенама од 10 до 20 КМ. Надаље се наводи да је лицу В. В. 20 пута продао марихуану  у близини Дома "Рада Врањешевић", али и Основне школе "Јован Цвијић" по цијенама од 10 до 60 КМ. Такође му је у једном наврату продао марихуану за 60 КМ у близини Основне школе "Иво Андрић".  Надаље га оптужница терети да је марихуану продавао и по цијени од шест марака за грам и то лицу С. М. који ју је од њега купио осам пута. Милојевићу се на терет ставља да је током 2019. године од њему познатог лица купио килограм марихуане те да ју је предавао Борићевој и Станиславу Подешва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана