Мили Шимићу 15 година робије за убиство новорођенчета

avaz.ba
Мили Шимићу 15 година робије за убиство новорођенчета

Мостар - Миле Шимић (57) из Драгичине код Груда склопио је споразум о признању кривице којим му је изречена казна од 15 година затвора за убиство мушког новорођенчета. Казна му је изречена након што је Вијеће Кантоналног суда у Мостару данас прихватило споразум.

Поступак у односу на његову супругу Младенку Шимић (26) је раздвојен.

Према наводима из оптужнице, Миле Шимић је 6. септембра дошао у Мостар по супругу, која је тај дан напуштала болницу након порода, и то у пратњи двоје малољетне дјеце.

Након што су заједно кренули возилом према Читлуку, у намјери да убију новорођенче, Шимић је зауставио аутомобил на Кобиловачи поред макадамског проширења. Његова супруга је тада извела дјецу из аутомобила да не би видјела шта ће њихов отац учинити и с њима се удаљила. Шимић је са задњег сједишта узео корпу с новорођенчетом и бацио је у провалију.

Новорођенче је главом ударило о тврду подлогу и задобило тешке озљеде главе, усљед којих је наступила смрт. Супружници су се вратили у возило и заједно с двоје дјеце кренули према Мостару и преко Жовнице се упутили у Груде.

Шокантан случај откривен је 12. септембра прошле године. Шимићи су родитељи троје малољетне дјеце, која су смјештена у “Мајчино село” у Међугорју.

Миле Шимић се од 12. септембра налази у притвору, док се његова супруга брани са слободе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана