Конобари и пумпаџија из Градишке оптужени за растурање кокаина

ГС
Конобари и пумпаџија из Градишке оптужени за растурање кокаина

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против тројице мушкараца из Градишке, која их терете за растурање кокаина.

Оптужницом Окружног јавног тужилаштва обухваћени су Милан Грујић (38), Далибор Панић (38) и Душан Глишић (29). У моменту хапшења, подсјетимо, Панић и Глишић су радили као конобари, док је Грујић запослен на бензинској пумпи у Градишци.

Оптужени су да су заједно, од почетка 2020. године, па све до 26. новембра прошле године на подручју Градишке, куповали, држали и продавали кокаин.

"Тако је Грујић организовао мрежу посредника, на начин да је набављао кокаин од Р.С. из Градишке, најчешће у количинама од по 10 грама за износ од 500 евра, након чега је дрогу даље препродавао Панићу у количинама од по 10 до 20 грама, за износ од 600 до 1.200 евра. Након тога је Панић дрогу вагао и препакивао у мање количине, те дистрибуисао крајњим корисницима на подручја Градишке, најчешће у количини од по 0,5 грама за износ од 100 КМ, и то М.М, П.Д, Р.Б. и Н.Ђ, као и другим корисницима", наведено је у оптужници.

Kако је потврђено "Независним новинама", Глишић се терети да је од Грујића куповао кокаин најчешће у мањим количинама, од по два до три грама, за 200 до 600 КМ.

"Након тога је дрогу дистрибуисао крајњим корисницима по мало већим цијенама за исте количине, на подручју Градишке, и то корисницима Г.Г, К.Ч, К.Н. и М.Р, као и другим корисницима, те је од Панића повремено преузимао мање количине кокаина који је стављао у промет, након чега су међусобно дијелили новац", наводи се у оптужници.

Тројац је, подсјетимо, ухапшен у новембру у полицијској акцији "Келнер" у Градишци, када је пронађена мања количина кокаина, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана