Јован Јошило ускоро излази на слободу

АТВ
Јован Јошило ускоро излази на слободу

Јован Јошило (40) из Бањалукe, који је под истрагом Тужилаштва БиХ за организовани криминал у предметима ”Сториџ” и ”Транспортер”, ускоро излази на слободу.

Јошилу 26. марта истиче мјера притвора коју му је, због опасности од бјекства, раније одредио Суд БиХ. На данашњем рочишту Тужилаштво БиХ није тражило продужење притвора и предложено је да му се изрекну мјере забране уз, како незванично сазнајемо, јемство од 500.000 марака, пише АТВ.

Из Тужилаштва БиХ раније је саопштено да је Јошило под истрагом у ”Скај” предметима ”Транспортер” и ”Сториџ”. Осумњичен је за организовани криминал повезан са међународним прометом великих количина дроге.

Јошило је у априлу 2022. године уз помоћ јатака избјегао хапшење у Бањалуци. Сутрадан је приведен у Немили у Зеничко-добојском кантону, али је полицајцима на увид дао лажни документ Републике Словеније и убрзо је пуштен на слободу. У међувремену је побјегао из БиХ и у јулу је ухапшен на подручју Истре у Хрватској, такође с лажним документима. У Хрватској је иза решетака био до 29. новембра прошле године када је изручен у БиХ.

Јошилово име се нашло и у извјештају о откривању више извршилаца укључених у планирање, припремање и извршење убиства Славише Ћулума који је МУП Српске, на основу преписки из ”Скај” апликације, доставио Републичком јавном тужилаштву Републике Српске.

Истрага није окончана, а већина пријављених су недоступни истражним органима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана