Инспектори ухапшеном младићу поломили руку?

Небојша Томашевић
Инспектори ухапшеном младићу поломили руку?

Бањалука - Свједок Специјалног тужилаштва РС Марко Остојић из Челинца у бањалучком Окружном суду је испричао да су га у марту 2012. ухапсили и претукли оптужени инспектори ЦЈБ Бањалука Марко Ковачевић, Гаврило Шиниковић и Дарио Дабић.

- Ухапсили су ме 15. марта рано ујутро док сам чекао аутобус и тражили дрогу. Приликом хапшења Ковачевић ме ударио по ногама, оборио и угурао у бијели "мерцедес". Одвели су ме у полицију у Челинцу, гдје су ме тукли. Шиниковић ме ударио у главу и оборио на под, а том приликом сам главом ударио од ормар. Тукли су ме док сам лежао и поломили су ми руку - казао је Остојић.

Специјалиста судске медицине Жељко Каран, који је вјештачио повреде Остојића, потврдио је да је овом свједоку била сломљена рука.

- Имао је поломљену кост која се веже с малим прстом и та повреда је највјероватније одбрамбена. С обзиром на то да не знам околности повређивања не могу искључити ни да је на неки други начин повријеђен - казао је Каран.

Одбрана оптужених приговорила је исказу свједока Остојића и истакла да је дао двије различите изјаве код Специјалног тужилаштва.

- У једном исказу је казао да га је тукао Огњен Стијак, а у другом оптужује мене. Наводио је да је прије овог догађаја повриједио руку. Осуђиван је и склон дрогама и има мотив да лаже да би извукао себе - казао је оптужени Ковачевић.

Специјално тужилаштво РС осим Ковачевића, Шиника и Дабића у овом случају оптужило је још Срђана Радуловића, Огњена Стијака, Горана Михаљицу, Јована Миљковића и Владимира Марчету. Ковачевића, Стијака и Радуловића терете да су били организована група која је продавала хероин и марихуану од краја 2010. до октобра 2013. године. Остале оптужене тужилаштво терети за изнуде исказа, фалсификовања и злоупотребе положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана