Инспектор признао да је узео мито

Небојша Томашевић
Инспектор признао да је узео мито

Бањалука - Републички тржишни инспектор Марјана Вучковић из Бањалуке, оптужена за примање 500 КМ мита, признала је кривицу у бањалучком Окружном суду. Судија Весна Станковић-Ћосовић прихватила је признање и изрицање пресуде заказала за 1. јун.

Специјални тужилац Слободан Ћелић у завршној ријечи је од суда затражио да Вучковићевој буде изречена оштрија казна.

- Суд треба да јој изрекне казну већу од године затвора и новчану казну већу од 30.000 марака. Она је исказала упорност у чињењу кривичног дјела, а осим тога тужилаштво је довела у заблуду, јер је прво закључила споразум о признању кривице па нас замолила да га измијенимо и на крају од њега одустала - казао је Ћелић.

Подсјетио је да је споразумом било предвиђено да јој суд изрекне годину затвора и 30.000 марака новчане казне, а на њену молбу споразум је измијењен тако да јој је смањена затворска казна на осам мјесеци, а новчана повећана на 50.000 марака.

Вучковићева је замолила суд за милост и затражила да јој не буде изречено више од пола године затвора.

- Нисам никада осуђивана, а начин хапшења је био стресан и неправилан. Неко од униформисаних истражилаца ми је држао пиштољ на глави и леђима. Од тада идем психијатру. Имам болесну мајку о којој се сама бринем. Новац јесам узела, али ми је странка рекла да ми то даје "од срца" - казала је Вучковићева.

Вучковићеву оптужница терети да је током инспекцијске контроле од 17. фебруара до 24. марта од власника продавнице "Сити Пак Тодор" у Бањалуци затражила одређен новчани износ да би сачинила уредан записник о контроли. Након што власник није пристао, она је сачинила записник о неправилностима и издала прекршајни налог од 800 КМ. Послије је затражила и примила мито од 500 марака, а заузврат обећала да ће на суду побити свој прекршајни налог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана