Иде у затвор јер је жени с врата отргнуо “Картијерову” огрлицу

nezavisne.com
Иде у затвор јер је жени с врата отргнуо “Картијерову” огрлицу

Мостар - Тридесетједногодишњи Адмир Бислими звани Адо осуђен је у Општинском суду у Мостару на 11 мјесеци затвора јер је почетком јуна у Мостару С.К. с врата отргнуо “Картијерову” огрлицу вриједну више од 3.000 марака.

Овај стари знанац полиције по сличним пљачкама на нарочито опасан или дрзак начин, претходно је признао кривицу и нагодио се с Тужилаштвом Херцеговачко-неретванског кантона.

Према пресуди, Бислими је 9. јуна око 10.15 у мостарској Улици Хусније Репца пратио С.К. до њеног улаза, а када је жена кренула да уђе, окренула се према њему и питала га хоће ли и он да уђе. Он ју је тада нагло ухватио за златну огрлицу на врату, јако повукао и стргнуо је.

Осим тога, узео јој је и новчаник из руку, те трчећи побјегао у непознатном правцу. Нападач је затим њене документе - личну карту и банковну картицу, као и новчаник, бацио недалеко од мјеста напада. Жена је случај пријавила полицији, која га је убрзо открила, а Бислими је ухапшен.

Бислими је иначе родом из Требиња, али живи у Мостару и одраније је познат полицији по кривичним дјелима и више пута је хапшен и осуђиван.

На мети су биле најчешће жене, с чијих вратова је присилно скидао и крао златне ланчиће, наносећи им и лакше тјелесне повреде и психичке трауме.

Током 2012. године он је био ухапшен у Мостару због истих кривичних дјела, а тада му је на терет стављено да је на исти начин опљачкао четири жене.

Претходно је такође завршио у притвору због сумње да је са једним малољетником починио серију пљачки на нарочито дрзак и опасан начин, а једна жена је чак задобила и теже тјелесне повреде.

Због ових крађа он је био осуђен у Општинском суду у Мостару, мада је повезиван и са другим крађама за које није било довољно доказа.

У казну затвора урачунава му се вријеме проведено у притвору почевши од 12. јуна 2019. године све до упућивања на издржавање казне затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана