Хаос у наставку суђења за убиство на Пофалићима: Рамићева мајка викала да свједок лаже

Г.С.
Хаос у наставку суђења за убиство на Пофалићима: Рамићева мајка викала да свједок лаже

САРАЈЕВО - У наставку суђења Амелу Јашаревићу, оптуженом за убиство Мехмеда Рамића 12. децембра 2021. године у сарајевском насељу Пофалићи, у петак су у Кантоналном суду Сарајево саслушани тројица полицајаца и вјештакиња.

Бура међу бројном публиком, која је претрес пратила на екрану у посебној просторији испред суднице, услиједила је током свједочења инспектора Федералне управе полиције (ФУП) Анела Брулића, који је говорио о томе шта су му комшије Рамића причале о могућем мотиву убиства. Инспектор је био на претресу у кући Зулфе Рамића, а онда су га, како је рекао, комшије звале и дале информације, о којима је сачинио службену забиљешку.

Свједок је казао да је, према тим информацијама, један од разлога и мотива због којег је Амел Јашаревић убио Мехмеда Рамића тај што је Рамић у више наврата заустављао Ајдина (Ајдин Табаковић, оп. а), који је продавао дрогу Адела Кабаша. Казао је да је Рамић Ајдину отимао некад новац, а некад дрогу, зависи од тога шта је Ајдин у том тренутку имао код себе.

Напустила судницу

Нејасно је шта је свједок даље изјавио, јер је мајка Мехмеда Рамића у том тренутку устала, обратила се новинарима и гласно повикала: „Напишите да свједок лаже.” Није се могла смирити те је на сваку изговорену ријеч свједока понављала да лаже, да би на крају, огорчена, напустила просторију. И остали присутни, који су дошли да подрже породицу Рамић, почели су гласно негодовати због свједочења инспектора те се због тога није ни могло добро чути шта је свједок даље причао.

Хаос у овој просторији није пореметио претрес у судници па су се присутни накратко смирили да чују шта је свједока питао оптужени Едвин Имамовић, који се у овом предмету, заједно с Игором Зуком, сумњичи за помагање починиоцу након извршења кривичног дјела.

Имамовић је питао свједока зна ли да Нихад Бјелак продаје дрогу и да је тренутно у бијегу, на шта је инспектор казао да му то није познато.

У петак су саслушани и припадници МУП-а Кантона Сарајево Аднан Џино и Адис Прашовић, који је био на увиђају на Пофалићима. Прашовић је рекао да је у једном возилу било тијело те да су у возилу и око њега пронађене чахуре од ватреног оружја. Потврдио је да су у оба возила пронађени пиштољи. Он је, такођер, потврдио да је у стану на Долац-Малти, који је користио Амел Јашаревић, пронађена већа количина оружја и дроге.

Амфетамин и канабис

Вјештакиња Ива Трезнер анализирала је супстанце одузете у стану на Долац-Малти. Утврдила је да се радило о 4,57 килограма канабиса и 9,9 килограма амфетамина. Трагови кокаина нађени су у супстанци тежине од 11,8 грама, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана