Година затвора због покушаја изнуде 250.000 евра

Небојша Томашевић
Година затвора због покушаја изнуде 250.000 евра

Бањалука - Славица Малетић (47) из Бањалуке осуђена је у бањалучком Окружном суду на годину затвора јер је пријетећи покушала да изнуди 250.000 евра од суграђанина Недељка Ковачевића (58).

Изрицању пресуде претходило је признање кривице оптужене пред судским вијећем, којем је предсједавала судија Сњежана Кудрић. Вијеће је прихватило њено признање, а образлажући пресуду судија је истакао да је оптуженој изречена блажа казна.

Бранилац Малетићеве, адвокат Светозар Иветић казао је да ће када добије пресуду одлучити о евентуалној жалби.

- Нисам очекивао овакву казну. Моја брањеница је све починила из простодушности и наивности. Није ту било никакве намјере да се изнуди новац - рекао је адвокат Иветић.

Према пресуди, Малетићева је од 7. до 15. маја прошле године у више наврата слала пријетеће поруке Ковачевићу, тражећи од њега 250.000 евра.

У једној од неколико порука је навела: "Ово схвати озбиљно, спрема се уништење цијеле породице. Услов је 250.000 евра, то неће бити крај. Ускоро позив гдје ћеш их донијети, видимо се горе. Како имаш седам дана, спреми их, послије рока жене и дјеце немаш, што прије то боље. Чујемо се гдје и кад". У другој је навела: "У недјељу у 12.05 часова ћеш их донијети. Нико не смије знати осим тебе. Ако не буде по договору, бићеш убијен".

Малетићева је у суду током признања кривице изјавила да се каје због свега и да јој то није требало.

- Тако сам поступила јер је тај човјек био непристојан. Прозвао ме курвом и било ми је јако крвио, те сам хтјела да га заплашим - рекла је Малетићева.

Оштећени Ковачевић раније је у суду истакао да је његова породица због ње преживјела трауме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана