Двојац ослобођен оптужби за продају дроге полицији

Небојша Томашевић
Foto: Глас Српске

Роберт Баришић и Дејан Бендра у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду ослобођени су оптужби да су продали око пет и по килограма марихуане прикривеним истражиоцима.

Њих је исти Суд раније био осудио на  укупно четири године затвора због продаје  дроге, али је пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и случај вратио на ново суђење. Бендра је био осуђен на три године затвора због продаје наркотика, а Баришић је добио годину јер је посредовао у продаји дроге.

Према оптужници које су сада ослобођени Баришић и Бендра су  са још двије особе од 5. до 7. септембра 2019. године, на подручју општине Шипово договорили и продали 5.414 грама марихуане прикривеним истражиоцима. У продаји дроге су учествовали Нихад Омановић (47) из Бугојна и Емир Корда (46) из Ливна који су признали кривицу и осуђени. Омановић је осуђен на пет,а  Корда на три и по године робије. Након предаје дроге прикривеним истражиоцима тада су ухапшени Омановић, Корда и Баришић док је Бендра тада побјегао. Након једномјесечног скривања, он се 11. октобра 2019. године сам предао. Откривени су у полицијској акцији "Плива".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана