Dvojac oslobođen optužbi za prodaju droge policiji

Nebojša Tomašević
Foto: Glas Srpske

Robert Barišić i Dejan Bendra u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu oslobođeni su optužbi da su prodali oko pet i po kilograma marihuane prikrivenim istražiocima.

Njih je isti Sud ranije bio osudio na  ukupno četiri godine zatvora zbog prodaje  droge, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na novo suđenje. Bendra je bio osuđen na tri godine zatvora zbog prodaje narkotika, a Barišić je dobio godinu jer je posredovao u prodaji droge.

Prema optužnici koje su sada oslobođeni Barišić i Bendra su  sa još dvije osobe od 5. do 7. septembra 2019. godine, na području opštine Šipovo dogovorili i prodali 5.414 grama marihuane prikrivenim istražiocima. U prodaji droge su učestvovali Nihad Omanović (47) iz Bugojna i Emir Korda (46) iz Livna koji su priznali krivicu i osuđeni. Omanović je osuđen na pet,a  Korda na tri i po godine robije. Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima tada su uhapšeni Omanović, Korda i Barišić dok je Bendra tada pobjegao. Nakon jednomjesečnog skrivanja, on se 11. oktobra 2019. godine sam predao. Otkriveni su u policijskoj akciji "Pliva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana